Thursday, April 29, 2010

Pekan Johan tilawah L12, Johan Bola Jaring P15, Johan Bola Sepak L12 dan Kriket L12,L18

Hujung minggu lepas saya rasa sedih kerana keupayaan Pekan dalam balapan dan padang (lebih senang panggil olahraga) masih di belakang tetapi sabtu lepas dan sepanjang minggu ini peserta tilawah, pasukan bola jaring, bola sepak dan kriket menyinar.

Pesarta Pekan dalam tilawah peringkat negeri Pahang banyak mencapai kejayaan. Qari L12 (dari SK Seri Maulana) berjaya menjadi johan. Tahniah!

Pasukan bola jaring P15 berlawan di Bentong dapat johan, tahniah. Pada mulanya PPD tak mahu hantar sebab kosnya tinggi, lagipun rekod lalu pasukan Pekan selalu pulang awal. Encik Kamaludin dan anak buahnya berjaya dapatkan bas, dapatlah pasukan Pekan bersaing di Bentong. Ini adalah rekod baru bagi daerah Pekan, tahniah kepada semua yang terlibat.

Pasukan kriket Pekan memang handal, sukar ditumbangkan. Paling manis, ramai budak SK Inderashah Bandar, Kuala Pahang mewakili pasukan L12 Pekan. Kriket Pekan selalunya berada pada top three peringkat Kebangsaan. Kita mesti jaga kedudukan itu, kalau boleh lagi bagus tahun ini.

Pagi tadi, pasukan bola sepak L12 bermain di Rompin berjaya merebut gelaran johan, mengalahkan lawan 6-1. Tahiah! Pasukan L15 pula dapat naib johan, tujuh orang daripada pemainnya daripada SMK Dato' Mahmmud Mat. Tahniah!

Kejayaan dalam permainan dan kokurikulum ini adalah teras kepada perjuangan Pendidikan Pekan Melangkah Maju.

No comments:

Post a Comment